Blue mary blues band

Ett rejält Boråsbunch med fossingarna i bluesmyllan. Väl arrat - väl framfört. Se dem och ni ser framåt.

Railroaders

Railroaders är ett relativt nytt band fastän det bakom namnet döljer sig en skara rutinerad musiker vars sammantagna erfarenheter sträcker sig över i stort sett hela världen. Hittills har Railroaders vunnit publikens hjärta på de scener som äntrats på ett sätt som ingen i bandet känner igen från tidigare sammanhang. Mobilvideos från olika gig har fått närmast kultstatus på sociala medier och fortplantar sig där med ljusets hastighet! Det är svårt att inte fångas av sångerskans Tina Pries unika och uttrycksfulla röst. Till det serveras ett massivt komp som skulle kunna vara hämtat från vilken internationell scen som helst.

Vi är stolta att presentera Gitarristen, sångaren Clas Yngström som kommer till Borgholm Blues Rockfestival ,  han har av organisationen Blues hall of fame utnämnts till ”Legendary blues artist”. De har redan tidigare utnämnt Clas till ”Master blues artist”, en utmärkelse Clas fick 2012, men nu har Clas fått rankingen ”Legendary” som är den högsta rankingen man kan få.
Har genom åren gjort  flera 1000 tals spelningar världen över, Clas Yngström är av många ansedd som en av vår tids vassaste Hendrixtolkare. 

Det började med att bandet spelade covers av Jimi Hendrix och ZZ Top-influerad boogierock, men numera är det mestadels egna låtar på repertoaren.

Mönsterås Blues Band som firar 45 års jubileum i år och är vassare än någonsin ,dessa gubbar/ män blir bara bättre och bättre .Känns tryggt med så rutinerade musiker på scenen-

Erics Bluesband kommer tillbaka i år igen och nu med en rykande färsk skiva i bagaget ,dom kommer backa upp Clas Yngström men ocks göra en akt 

Bluesgaraget kommer att spela i pauser men även som sista akt på Lördagen där vi tänker oss köra ett All Star Blues Jam , där allt kan hända ,spontanmusik där vi kommer mixa med alla musiker .Det kommer bli oförglömligt .

Här är ytterligare en kanonbokning .Ett av Sveriges bästa bluesband T-Bear & the Dukes. De tillhör eliten och turnerar flitigt i Norge. ”Ett hårt arbetande bluesband från Arvika, Värmland”.
Live levererar bandet oftast en hård, explosiv blues men kan också i nästa sekund trollbinda publiken i ett lugnare, mer intensivt och dynamiskt spel.
Genom åren har bandet spelat på klubbar och festivaler i huvudsak Sverige och Norge men spelar återkommande i de flesta nordiska länderna och delar av Europa.

Mr Boo kommer tillbaka i år igen men med en kvinnlig frontfigur som dom spelat med en hel del på alla dom stora scenerna ,det kommer bli ett annat sound och and i bet you like it 

Lollo Gardtman som kommer fronta Mr Boo And The Vooders ,en rutinerad sångerska med en himmelsk röst ,detta måste ni bara komma och se/höra 

Windmill Jukejoint kommer köra paus musiek på fredagen och vi kommer även där köra sista akten som All Stars Blues Jam där allt kan hända och nya sammansättningar där artisterna får bjuda på sej själva dom som vill .