Bogefors

Mattias Bogefors kommer från Kalmar, bor numera i Lund och har rötter på Öland. Bandet Bogefors skriver allt material själva, och odlar gärna sin särart med influenser från och rockhistorien. Lättsinne, självironi och humor blandas med förtvivlan, vrede och djupaste allvar. Allt är på riktigt!  Bogefors serverar sin skånska bluesrock  på fredagen 3/8.

Bluesettes
 

Vinnarna av Borgholms Blues Contest 2017 (folkets röst) kommer också tillbaka och spelar på Fredagen den 3/8.   
Bluesettes är ett Mönsteråsband med material på svenska från soul- och blues-genren, samt eget material. Ett svängigt samspelt band där det syns att de har roligt på scen.

Julia
&
the basements tapes

Vinnaren av Borgholms Blues Contest 2017 (juryns val), gästar oss lördagen den 4/8.
De har sen vinsten förra året hunnit med att vinna Sweden Blues Challenge, och har representerat Sverige i en stor internationell tävling i Norge.
Borgholms rock och bluesförening korade dem till vinnare med motiveringen:
"Välspelat med stadigt och lekfullt komp med professionell känsla för musikens fraser och små nyanser. En sång som väl råder och styr känslofullt, med ett utspel värdigt de stora scenerna" .                                                           

MATS RONANDER

En av svenskt musiklivs "grand old men" med rötterna i bluesen, med fingrarna i många musikaliska syltburkar. Han gästar oss på fredagen med sin känsla, sin röst och sitt gitarrspel.
Mats Ronander backas  av 
Eric's Bluesband