ARTISTER 2018

Bogefors

Mattias Bogefors kommer från Kalmar, bor numera i Lund och har rötter på Öland. Bandet Bogefors skriver allt material själva, och odlar gärna sin särart med influenser från och rockhistorien. Lättsinne, självironi och humor blandas med förtvivlan, vrede och djupaste allvar. Allt är på riktigt!  Bogefors serverar sin skånska bluesrock  på fredagen 3/8.

Bluesettes

Vinnarna av Borgholms Blues Contest 2017 (folkets röst) kommer också tillbaka och spelar på Fredagen den 3/8.  
Bluesettes är ett Mönsteråsband med material på svenska från soul- och blues-genren, samt eget material. Ett svängigt samspelt band där det syns att de har roligt på scen.

Mr Bo
&
The voodooers

Från bohusgraniten får denna kalkstensö besök av Mr Bo & The Voodooers som  skapar  magi - backade av Johan Johansson på keyboard. Lars Mellqvist på bas och Roger Mörck på slagverk.
Öland får ta del av ett utav Sveriges absolut bästa bluesband - Top of the line kan man säga - Borgholms Blues & Rock levererar åter högoktanigt artisteri  När? - på lördagen kl 21.30.

tumbling dice

Tumbling Dice detta äkta hanterande av rullande stenar - i vanliga fall i råkken-råll-skepnad, plockar nu fram bluesen i Jagger/Richards alster. Och det på ett sätt som får en att förstå vad som fick nämnda herrar att närma sig bluesen.
missa inte dessa tolkningar av ett urval välkända låtar. Let it bleed boys'n girls cause here are sum friday midnight ramblin'.

MATS RONANDER

En av svenskt musiklivs "grand old men" med rötterna i bluesen, med fingrarna i många musikaliska syltburkar. Han gästar oss på fredagen med sin känsla, sin röst och sitt gitarrspel. Mats Ronander backas  av Eric's Bluesband.

Hurley & The Blue Dots

En deceniumgammal duo med ett 40-talsgroove, har senaste året gungat runt i Sverige, släppt en platta och landar nu i Borgholm. I vanlig ordning blandar de vilt med modernare tongångar - från 50-talet..... Trummor, maraccas, munspel och slide-gitarr ja ni hör själva. Cab Calloway diggar stenhårt där uppe bland molnen.
Hurley & The Blue Dots is the shit.
4 augusti - Samedi - In the midnight hour                                              

Eric's Bluesband

Ett välkänt namn från Stockholm Eric Hansson, vars musikaliska resa fört honom ut via de europeiska blues-scenerna,  ett oändligt antal festivaler, klubbar, fyra full-längdsskivor och gjort Eric och hans bluesband till ett väl sett och erkänt band  i det svenska musiklivet. Erik och hans band har fått lysande resentioner både för sina liveuppträd-anden och sina album och nu gästar han Borgholm på fredagen kl 21.30.
Backad bland annat av en av sveriges bästa basister Surjo Benigh landar Eric's Bluesband i denna musikaliska storhelg i Borgholm.                                        

Julia
&
the basements tapes

Vinnaren av Borgholms Blues Contest 2017 (juryns val), gästar oss lördagen den 4/8.
De har sen vinsten förra året hunnit med att vinna Sweden Blues Challenge, och har representerat Sverige i en stor internationell tävling i Norge.
Borgholms rock och bluesförening korade dem till vinnare med motiveringen:
"Välspelat med stadigt och lekfullt komp med professionell känsla för musikens fraser och små nyanser. En sång som väl råder och styr känslofullt, med ett utspel värdigt de stora scenerna"
.

The Chargers

Samspelt och hårdsvängande laddar Chargers på med elektrifierande Rythm & Blues. Sätt dig för guds skull - här svänger det så det svartnar. När? 4 augusti kl 22.45
Borgholm's kickin'.

The Sidebeats

The Sidebeats med inte mindre än Big T  - Tommy med det stora T:et Moberg
Uppbackad av (eller är det han som backar upp)...... No less than Little Gunnar Muvemba Lidström på sex strängar.
Urban Hed på fyra. Slagverkare, klaviatur. Dessa musiker är attityd och inget annat - ledda, ja kanske förledda, av en utav Sveriges bästa entertainers Tommy Moberg - mannen som är underhållning.
Sist men inte minst, dessa giganter (ja inte lille Gunnar då ) kommer till ett redan glödhett Borgholm lördagen kl 20.15