ARTISTER 2017

THORBJØRN RISAGER & THE BLACK TORNADO

När bandet nu går in på sitt fjortonde år är det med en helt ny platta i bagaget, och att den heter ”Change My Game” är inte bara för att en av låtarna har den titeln. Här hör vi ett band som trots att de turnerar så intensivt – och kanske delvis just därför – ständigt utvecklas musikaliskt. Och den här gången är det en fråga om ett större språng än vanligt. Intensiteten och närvaron i varje låt är högre än någonsin, dynamiken och de mångfasetterade arrangemangen påtagligare, och Thorbjørns fantastiska röst får fullt spelrum.
De rockiga låtarna är tyngre och rockigare. De närmar sig soulmusiken mer innerligt och naket än tidigare. Och de går tillbaka till den klassiska bluesens rötter på ett mer jordnära sätt.
Detta är deras första studioplatta sedan Too Many Roads (2014) och mer än någonsin känns det som om de är på väg att etablera sig på allvar även utanför de genregränser som branschen och media har envisats med att sätta upp, till exempel genom att försöka stämpla dem som ett bluesband.

Medlemmar:
Thorbjørn Risager – sång & gitarr
Peter Skjerning – gitarr
Emil Balsgaard – keyboards
Søren Bøjgaard – bas
Martin Seidelin – trummor
Hans Nybo – tenorsax
Peter Kehl – trumpet

HURLEY & THE BLUE DOTS

Efter mer än tio år tillsammans som duo har Hurley & The Blue Dots hittat precis dit de vill. Med rötterna i tidigt 40-50 tal mixas det sedan ner till en gryta som blir till något alldeles eget. Energi, outtröttligt sväng och slidegitarr blir till en härlig rhythm & blues.
Tre fullängdsalbum har det hunnit bli och en maxisingel som släpptes i februari 2016.

MEDLEMMAR
Fredrich Rönnholm: Sångare, trummor, maracas
 & munspel.
Mathias Blixt: Gitarr, sång, munspel.

DISCOGRAPHY
Here To Rumble (2009)
Good Rockin' Daddies (2011)
Travelling Blues (2014)
Rock and Roll (2016)

Foto: Lasse Höglund

Tumbling Dice

Ett band som i huvudsak spelar Stonecovers med blues i botten. De är väl kända lokalt i Borgholm.
Bandet består av Lasse Stenberg på  gitarr och sång, Peå Johansson på sax och munspel, Ulf Johansson på bas och sång, och Mattias Sjögren på trummor.
Mattias bor i Mönsterås övriga medlemmar på Öland.

The Chargers

Ett blues / bluesrock / soul-band från Kalmar / Mönsterås i södra Sverige. Vi har spelat i olika band under de senaste 25 åren. Sen några år spelar vi främst vårt eget material, men också några covers.
Vinnare av folkets röst på Mönsterås Blues & Roots Festival 2016 och vinnare av både juryn och folkets röst i Borgholms Blues Rock Festival 2016. The Charges är
Andreas Petersson,  Anders Haglund,   Svisse Svensson,  Tomas Johansson, Mattias Sjögren.

Mönsterås Blues Band

Mönsterås Bluesband MBB startades av Carl-Magnus "Calle" Engström (munspel, gitarr & sång), Mats Grönqvist (gitarr & sång), Peo Fahlström (keyboard), Tommy Lindberg (trummor) och Gunnar Eriksson, (bas) den 2 maj 1974. 2017 består MBB till 3/5 delar av orkesterns originaluppsättning. De nya medlemmarna är Tommy Medner (sedan 1995) och Bosse Olsson (sedan 1987).
Bandets repertoar har sedan starten utgjorts av en blandning av egenkomponerad musik med svenska texter och amerikanska originallåtar på engelska.
Mönsterås Blues Band MBB har turnerat i alla nordiska länder samt Tyskland, Holland och Belgien, samt medverkat i radio och TV i olika former. De har dessutom turnerat med och kompat en lång rad bluesartister både från Sverige och andra länder, främst USA.

Chris Ruest & Travis Green Band

Tyvärr får vi meddela
att Travis Green
Fått ställa in sin turé
av privata skäl

Chris Ruest & Travis Green Band kommer från Austin, Texas. Bluesgitarristen Chris Ruest spelar klassisk blues- och rootsrock och är en fantastisk gitarrist som blivit ett stort namn i Austin.
Travis Green är en ung bluessångare som har Travis Green Blues Band och Travis Green and the Late Bloomers. De två amerikanska musikerna backas upp av Micke Finell (tidigare i The Refreshments) på bas och Jim Starboard från Austin på trummor.
Chris Ruest har varit förband till bland annat Johnny Winter.

Linda Gail Lewis
Queen off Rock`n Roll

Hon föddes 18 juli 1947 i Ferriday, Louisiana och är en amerikansk sångerska och pianist. Hon är yngre syster till rocklegenden Jerry Lee Lewis. Hon började som 14-åring att turnera med sin bror. Sin egen karriär gjorde hon när hon var i 40-årsåldern. Hon har turnerat med Van Morrison och Refreshment. Hon har bland annat släppt  en framgångsrik CD tillsammans med Van Morrison.

Crazy Hambones

Crazy Hambones består av blues, munspel, elektrisk gitarr och trummor,  vilket innebär att den koncentrerar sig på väsentligheterna. De inspirerar från det stora arvet av legender som Muddy Walters, Walter Horton, Little Walter och Sonny Terry. Deras kemi och energi lämnar ingen tvekan om att de vill att du ska njuta av musiken. Galet fullt ös från början till slut.

MEDLEMMAR
Henry Heggen, Född i Jacksonville, Florida.
Brian Barnett. Född i London, England.
Micha Maass. Född i Juterbog,Germany.
Tillsammans bildar dom Crasy Hambones.

Clarksdale Express

Clarksdale Express är ett bluesband som bildades 2008 och består av fem rutinerade musiker med en bred, skiftande bakgrund. Några i bandet har spelat tillsammans i tidigare konstellationer i olika sammanhang, i alltifrån covers till rock och blues, och de känner varandra väl.
Repertoaren består av musik av Robert Johnson, Muddy Walters, Allman Brothers Band, Joe Bonamassa och Buddy Guy för att nämna några. De blandar genren med allt från Mississippideltats traditionella bluessound till dagens mer rockbaserade blues, med tyngdpunkt på det senare, och försöker blanda både kända med mer okända låtar.
Under årens lopp har Clarksdale Express medverkat vid många varierande tillställningar. De har bland annat framträtt vid Mönsterås Bluesfestival vid flera tillfällen, gästat Vetlanda Bluesförening, spelat på Berggrens källare i Motala, haft helkvällar på rockscenen i Västervik samt spelat på olika bluesaftnar, företags- och privatfester.
Ett ljuvt dieselosande bluesgodståg från Västervik. Perfekt för den som vill stuffa, knuffa and blow the whole shebang down. www.myspace.com/clarksdaleexpress
Genre: Bluesrock

MEDLEMMAR
Katarina Nilsson - sång
Lars Nilsson - gitarr
Peter Andersson, klaviatur
Henrik Bergs - bas
Nils Bülow - trummor